LG esitleb kantavat robotit liikumispuudega inimestele

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LG CLOi SuitBot
LG CLOi SuitBot Foto: LG

Elektroonikaettevõte LG esitleb tehnikamessil IFA 2018 avalikkusele oma esimest kantavat robotit, mis  parandab liikumispuudega inimeste liigeste liikuvust ning tugevdab ja toetab jäsemete tööd.

Robot kannab nime LG CLOi SuitBot ja see on loodud koostöös idufirmaga SG Robotics, millesse LG möödunud aastal investeeris.

Ettevõtte teatel võimaldavad SuitBoti  naturaalselt liikuvad liigesed inimesel liikuda võimalikult loomulikult ja toetab alakeha nii kõndides, seistes kui töötades. SuitBoti eristavad teistest nn eksoskelettidest sandaalitüüpi kingad ja automaatne reguleerimisfunktsioon, mis võimaldab kandjal lihtsalt ülikonnast sisse ja välja tulla.

LG CLOi SuitBot ühendub ka kõikide teiste LG robotitega. Tehisintellekt võimaldab LG CLOi SuitBotil õppida ja areneda biomeetrilisi ja keskkonna andmeid analüüsides. Mõõtes ja analüüsides liigutusi, suudab robot maksimaalseks energiatõhususeks pakkuda ka optimaalseid liigutusi ja asendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles