Analüütikud: Nokia suudab USAs Androidiga võistelda

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia Lumia 800 telefonid.
Nokia Lumia 800 telefonid. Foto: SCANPIX.

Kuigi Nokia uute Lumia sarja Windows-telefonide USAs müügile jõudmiseni on aega veel kuid, oodatakse seda juba põnevusega, vahendab Helsingin Sanomat.

Nokial seisab USA turul ees raske ülesanne, kuna ettevõtte turuosa nutitelefonide segmendis on seal sisuluiselt olematu.

Analüütikute hinnangud Nokia võimaluste osas võistelda iPhone’i ja Androidi nutitelefonidega on küll erinevad, kuid samas ei peeta Nokia edu võimatuks.

Nokia kasuks räägib see, et suurel USA nutitelefonide turul on veel küllalt ruumi, kuna nutitelefone kasutab ca 40 protsenti USA mobiilikasutajatest ning see annab võimaluse ülejäänuid uute toodete juurde meelitada.

iPhone’ile truudust vandunud klientide puhul ei usuta, et nad Nokiast huvituksid, küll võib Nokia oma uute Windows Phone telefonidega ligi meelitada seniseid Androidi kasutajaid.

Nimelt arvatakse, et Nokia uued mudelid sobivad eeskätt sellistele tarbijatele, kes ootavad võimalikult kasutajasõbralikke ja moodsamaid rakendusi sisaldavaid telefone.

Canaccord Genuity analüütiku Michael Weekley hinnangul on võimalik, et Nokia suudab kergitada Windows operatsioonisüsteemiga varustatud telefonid nutitelefonide segmendis aastaks 2015 teisel kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles