Instagram plaanib laieneda e-kaubandusse

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Instagram
Instagram Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Kuulduste kohaselt töötab Instagram uue mobiilirakenduse kallal, mis on mõeldud internetis ostlemiseks.

Kaks anonüümset allikat ütlesid väljaandele The Verge, et rakendus, mis võib saada tulevikus nimeks IG Shopping, võimaldab kasutajatel osta samas keskkonnas tegutsevate müüjate kaupa ning samal ajal neid sotsiaalmeedia-stiilis «jälgida». Millal selline rakendus välja tulla võiks, polnud võimalik teada saada, kuid see pidi olema alles arendusjärgus.

Instagram on e-kaubanduse jaoks heas positsioonis, sest platvormi kasutab üle 25 miljoni ettevõtte, kellest umbes kaks miljonit on reklaamijad. Neli Instagrami kasutajat viiest jälgivad mõnda äri ja paljud ettevõtted postitavad rakendusse oma toodete pilte. Lisaks on juba praegu saadaval kümneid pluginaid, mis aitavad äridel paremini hallata oma Instagrami kontot ja teha reklaami.

Instagram lasi möödunud aasta märtsis välja ka rakendusesisese ostlemisfunktsionalsuse, mis võimaldab firmadel tagida fotodel erinevaid tooteid, mida on võimalik seejärel otse pildilt osta. Instagram katsetab hetkel ka funktsionaalsust, mis võimaldab teha oste Instagram stories'ist.

Instagram töötab ka mitmete teise eraldiseisvate rakenduste kallal. Nende hulka kuulub näiteks YouTube'ga konkureeriv IGTV, kuhu saab üles laadida telefoniga tehtud videosid ja Direct, mis on mõeldud sõnumite vahetamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles