Tammist andis e-residentsusele huvitava arengusuuna (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Tammist
Rene Tammist Foto: Aivar Pau

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist andis tänasel e-residentsuse arutelul programmile idee, millest seni räägitud pole.

Seni on programmi eesmärgiks olnud pakkuda välismaalastele kerget võimalust Eestis ettevõte asutada ja läbi meie pakutavate e-riigi teenuste oma rahvusvahelist äri distantsilt juhtida. Eesti ettevõtete pärusmaaks on seni olnud e-residentidele e-teenuste pakkumine – näiteks ettevõtete asutamisel, pangakontode avamisel või maksude tasumisel.

Minister Tammist käis täna välja aga idee, et e-residentsusest võiks Eesti ettevõtted kasu saada ka teisel viisil.

«Eesti ettevõtetel peab tänu e-residentsuse programmile tekkima rohkem võimalusi oma tooteid ja teenuseid eksportida kõikjale maailmas,» sõnas Tammist presidendi kantselei teatel.

Tõenäoliselt pidas minister silmas seda, et e-residentide loodud ettevõtted aitaksid vahendada Eesti ettevõtete loodud tooteid ja teenuseid oma kodumaale ja mujale maailma.

Tänane arutelu toimus president Kersti Kaljulaidi kutsel Kadriorus. President tõdes seal, et Eestis tuleks selgeks mõelda, et kas e-residendid on meie sõprade kogukond, e-teenuste platvorm kogu maailma ettevõtjatele või midagi kolmandat ja neljandat.

«Niisamuti peame üheskoos jõudma arusaamisele, millist kasu võiks sellest programmist saada nii ettevõtja Võrus kui raamatupidaja Saaremaal,» ütles president.

E-residentsuse programmi juhi Kaspar Korjuse sõnul hakkab lähiajal pihta intensiivne töö, mis valmistab ette e-residentsuse kui toote edasise arengukava, ja täpsustab e-residentsuse fookuse. «Oleme kokku leppinud, et detsembriks on ühiselt heaks kiidetud teekaart edasiliikumiseks olemas,» ütles Korjus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles