Ettevõtjad hädas mainekahjuga: infoportaalid avaldavad salajasi ja valeandmeid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julianus Inkasso omanikele kuuluv Taust.ee
Julianus Inkasso omanikele kuuluv Taust.ee Foto: Kuvatõmmis kodulehelt

Nii ettevõtjad kui kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koda on hädas maksehäireid avaldavate infoportaalidega, mis alati ei kontrolli avaldatavate võlaandmete õigsust või avaldavad mitteavalike täitmenetluste andmeid, kirjutab ERR.

Ühele väikefirmale tegi raamatupidamist inimene, kellega ettevõtte juht tänavu veebruaris töösuhte lõpetas. Märtsi algul saatis nüüdseks juba endine raamatupidaja taotluse lõpetada raamatupidamisprogrammi kasutamise leping, mille ta ise pool aastat varem, ettevõtte juhi teadmata tellinud oli. Vastuseks tuli, et etteteatamine peab olema vähemalt üks kuu, mistõttu tuleb tasuda arveid aprillikuuni.

Ettevõtte juht sai augusti algul ootamatult nõude Julianus Inkassolt: olete aprillikuu eest esitatud teenusarve tasumata jätnud, makske ära koos viivistega, kui ei maksa, anname hagi kohtusse, aga kuniks tasute, on teie võlgnevus pandud üles avalikku infoportaali taust.ee, mis annab otsitava kohta vasteid lihtsa Google'i otsinguga.

Loe edasi ERRi uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles