Windows 95 on tagasi! (2)

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

24. augustil 1995 ilmus esimeste kasutajate arvutiekraanidele Windows 95. Omal ajal oli see ülikuum sõna ja mäekõrgune hüpe enne seda laialt levinud Windows 3.1 võrreldes. Ülimoodne graafiline kasutajaliides tekitas illusiooni, et varsti lendame me vallutama uusi planeete ja põhimõtteliselt võime elada igavesti õnnelike ja tervetena, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

Ehkki aeg näitas meie lootuste idealismi, siis Windows 95 väärib kindlasti igavikustamist. Vähemalt arvas nii tarkvaraarendaja Felix Rieseberg, kes on kunagise operatsioonisüsteemi toonud tänapäeva ja muutnud selle käepäraseks rakenduseks erinevate operatsioonisüsteemide sh MacOS ja Linux jaoks. Ilmselt paljud eided ja taadid võivad nüüd taaselustada oma esimesi hetki kompuutrite taga ja nostalgiapisaratest märgade põskedega mängida taas Minesweeperit, Solitaire’i või Freecell’i. Vähemalt proovisin seda ma ise. Tõsi küll ilma nostalgiapisarateta, sest ajahammas on mu naha piisavalt paksuks parkinud. Lisaks nostalgiamere lainetel loksumisele on Windows 95 ka suurepäraseks õppevahendiks nooremale põlvkonnale, et oma silmaga veenduda, milline oli elu digiajastu koidikul ning millise arengu on läbi teinud meie kõigi lemmiktarkvara Windows.

Loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles