Vaata otse: visioonikonverents TalTechDigital (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isesõitev auto Paide Vallimäel
Isesõitev auto Paide Vallimäel Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Postimehe tehnikaportaal vahendab täna otseülekande Tallinnas toimuvalt visioonikonverentsilt «TalTechDigital – digituleviku teejuht», mille eel teeb oma esimese ametliku sõidu ka Eestis toodetud isejuhtiv sõiduk nimega Iseauto. 

Aasta tagasi alustatud ning Tallinna Tehnikaülikooli juubeliks valminud iseauto on täisautonoomne isejuhtiv sõiduk, kuhu mahub neli kuni kuus inimest ja mille esimest iseseisvat sõitu näitame 20. septembri hommikul kell 9:30.

Esimese sõidu tehnikaülikooli teevad ISEAUTOga ülikooli rektor Jaak Aaviksoo ning Euroopa Investeerimispanga asepresident Alexander Stubb. ISEAUTO esimene ametlik sõit algab IT-kolledži (Raja 4C) juurest ning suundub tudengimaja kõrval oleva Thomas Johann Seebecki mälestusmärgi juurde, kust Aaviksoo ja Stubb jalutavad ülikooli peamajja visioonikonverentsile. Pärast sõitu jääb ISEAUTO kogu päevaks kõigile vaatamiseks Akadeemikute alleele.

Mis puutub konverentsi, siis tulevad seal arutusele mitmed päevakorral olevad digiteemad. Kuidas sai Põhjamaade humanistist veendunud digirevolutsiooni toetaja? Mis on uus pedagoogiline paradigma digirevolutsioonis? Kuidas kasutavad erialaspetsialistid matemaatikat päriselu probleemide lahendamisel? Kas mälusisene arvutamine on lootustandev tehnoloogia või pelgalt moesõna? Millised on ettevõtjate kogemuslood koostööst ülikooliga? Need ja mitmed teised huvitavad teemad tulevad esitlemisele visioonikonverentsil.

Esinejatena astuvad lavale:

  •     Alexander Stubb - Euroopa Investeerimispanga asepresident ning endine Soome Vabariigi rahandus-, majandus-, välis- ja peaminister
  •     Razan Al Ayed, AÜE kõrghariduse ministri nõunik ja poliitika kavandamise ja elluviimise, hariduse ja inimressursside nõukogu direktor
  •     Hando Sutter - Eesti Energia AS juhatuse esimees
  •     Keith Devlin - Stanfordi Ülikooli H-STAR instituudi tegevjuht ja Stanford mediaX üks asutaja
  •     Helena Almqvist - Protex Balti AS tegevdirektor
  •     Toru Iiyoshi - Kyoto Ülikooli CPEHE (Center for the Promotion of Excellence in Higher Education) keskuse direktor
  •     Carlota Perez - Londoni Majanduskooli külalisprofessor
  •     René Jõeleht - Optofluid Technologies tegevdirektor
  •     Said Hamdioui - Delfti Tehnikaülikooli professor
  •     Jaak Aaviksoo - Tallinna Tehnikaülikooli rektor

Kogu programm

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles