«Õigel kellal peabki tiks sees olema!» (2)

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AEGAONi käekell TABULA RASA. Eriti kõva kopsumahuga inimesed võivad, kell käel, kuni 50 meetri sügavusele sukelduda. «Meilt on küsitud ka üleni kullast kella ja seetõttu töötame kullast TABULA RASA kallal. See nõuab jooniseid ja rakist kulla valamise jaoks, kuna CNC-pingis seda ju ei tee – pärast oleks 700 grammi kullapuru masinas laiali,» selgitab AEGAONi disainer Janno Roodi.
AEGAONi käekell TABULA RASA. Eriti kõva kopsumahuga inimesed võivad, kell käel, kuni 50 meetri sügavusele sukelduda. «Meilt on küsitud ka üleni kullast kella ja seetõttu töötame kullast TABULA RASA kallal. See nõuab jooniseid ja rakist kulla valamise jaoks, kuna CNC-pingis seda ju ei tee – pärast oleks 700 grammi kullapuru masinas laiali,» selgitab AEGAONi disainer Janno Roodi. Foto: Keit Kangro

AEGAONi isased käekellad ütlevad sõnagi lausumata, et nende kandja on iseteadlik ja jõuline. Aga kuidas sellised aksessuaarid sünnivad? Ja kes neid loovad?

2012. aastal vaatas disainer Janno Roodi Elvis Presley videot «Always On My Mind». Ilusa muusika kõrval pälvis Roodi tähelepanu jõhkralt suur käekell, mis kattis märkimisväärse osa Presley käsivarrest. Kuna kiire guugeldamine näitas, et suuri käekellasid eriti ei toodeta, otsustas Roodi, et proovib ise sellise valmis ehitada. «Umbes aasta jooksul kulutasin iga vaba hetke õppimiseks – vaatasin YouTube’ist videoid või nokkisin ostetud käekelli lahti,» räägib ta.

Seejärel läks Roodi kalale. Peale lantide ja spinningu võttis ta kaasa suvesangari ja saatejuhi Kristjan Rabi ning rääkis talle oma ideest. «Alguses olin skeptiline: mis mõttes tahab keegi hakata Eestis käekellasid tegema? Aga kaotada polnud meil ju midagi. Pealegi oli Janno tehtud prototüüp nii äge ja erines kõikidest kelladest, mida varem näinud olin,» meenutab Rabi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles