Volkswageni tulevikukaubik jälitab omanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni tulevikukaubik
Volkswageni tulevikukaubik Foto: whatcar.ee

Volkswagen soovib taasleiutada kaubikut ja teeb seda tuleviku Trapnsporter mudeli põlvkonda kujutava eT! kontseptiga. Huvitava lahendusena on võimalik kaubikut juhtida teatud olukordades poolautomaatselt ehk masin järgneb juhile majast majani või naaseb juhini iseseisvalt.

Ideeauto loomiseks löödi käed Saksamaa Postiga (Deutsche Post AG), mis on üks suurimaid kaubikute kliente, ja Braunschweigi Kunstiülikooliga. «Me analüüsisime klientide vajadusi ja selle tulemuste põhjal saime ideid, kuidas kaubikuid pikemas perspektiivis arendada,» vahendab Whatcar Volkswageni arendusdirektori sõnu.

Kontsepti näol on tegu heitgaaside vaba kaubikuga, mis on varustatud nelja rataste juures asuva elektrimootoriga.

Ideeauto on saanud ka kaks elektrilist liugust, tagumise ukse avamisele laieneb katus tahapoole, et kaitsta juhti ilmastiku eest.

Autotootja sõnul ei ole taolist kaubikut turule veel peagi oodata, parimal juhul jõuab see müügile selle dekaadi teisel poolel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles