Paavst Franciscusest sai Eesti e-resident (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscusest sai Eesti e-resident.
Paavst Franciscusest sai Eesti e-resident. Foto: Presidendi kantselei

Paavst Franciscusest sai täna järjekorras 37 647 Eesti e-resident, kui president Kersti Kaljulaid andis paavstile üle e-residendi digitaalse isikutunnistuse.

Eesti on esimene riik maailmas, mis pakub alates 2014. aasta detsembrist riigi poolt väljastatavat digitaalset identiteeti, et inimestel üle ilma oleks võimalik kasutada nii meie e-teenuseid kui turvalist võimalust enda tuvastamiseks. E-residentsuse programm on abiks ka ettevõtjatele, sest annab neile võimaluse kasutada e-teenuste platvormi, mille abil saab asutada ettevõtte interneti teel ja juhtida seda ükskõik, mis maailma nurgast.

Paavst Franciscus on esimene e-residendist riigipea, varasemalt on e-residendiks saanud mitu valitsusjuhti nagu Jaapani peaminister Shinzo Abe, Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja Luksemburgi peaminister Xavier Bettel.

E-residentide kogukond on pidevalt kasvav ja nüüdseks on Eesti e-residente juba 157 riigist. Paavst Franciscus külastab Eestit, Lätit ja Leedut apostelliku visiidi raames, et tähistada kolme riigi 100. aastapäeva.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles