VIDEO! Richard Quest: häkkerid toovad järgmise maailmamajanduse kriisi

Aivar Pau
, Oslo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Quest
Richard Quest Foto: Photo by Stian Aleksander Rasmussen / Oslo Business Forum

Kogu maailma majandust puudutav järgmine kriis on seotud tehnoloogiaga, hoiatas CNN-i tuntud majandusajakirjanik Richard Quest täna Oslo majandusfoorumil peetud kõnes.

«Kas meid ootab ees järjekordne Lehman Brothers? Jah! Ei! Jah! Võib olla! Asi on selles, et makrotasandi olukord on muutunud. Regulatsioonid on tugevamad, pankadel on rohkem kapitali kui iial varem. Kuid jah, kriis võib tulla täiesti uues vormis,» ütles Richard Quest.

«See juhtub tehnoloogias. Järgmine kriis on mingil moel seotud IT, küberjulgeoleku, küberhäkkimisega  - ning see kukutab kokku majandused,» sõnas Quest.

Questi sõnul pole maailmas enam ühtegi panka, kindlusseltsi, suhtlusplatvormi või muud-teenust, mis poleks kokku puutunud häkkimisjuhtumitega.

Hetkel on Questi hinnangul maailmas «absoluutselt kõige ohtlikum majanduslik mure aga USA majandussanktsioonid Hiina vastu.  «Ma luban teile, et kui see probleem ei saa lahendatud, läheb maailma majandus langusesse, maailmakaubandus väheneb ja me kõik oleme selle tagajärjel vaesemad,» sõnas Quest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles