Tesla aktsia läheb lendu

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla elektriauto Model X
Tesla elektriauto Model X Foto: Stephen Lam / REUTERS/Scanpix

Tesla aktsia hind on hüpanud eelturul tervelt 16 protsenti, sest Elon Musk ja USA väärtpaberituru järelevalve (SEC) jõudsid laupäeval kohtuvälisele kokkuleppele, et elektriautode tootja ning ettevõtte juht Elon Musk nõustusid kumbki maksma 20 miljonit dollarit trahvi ning Musk astub nõukogu esimehe kohalt tagasi, aga jääb edasi tegevjuhiks.

Sõlmitud kokkulepe on kergenduseks investoritele, kes olid mures, et kohtuvõitlus võib halvendada kahjumis olevat ettevõtet veelgi, et Musk peab lahkuma nii nõukogu esimehe kui ka tegevjuhi kohalt.

Tesla aktsia kukkus reedel 14 protsenti pärast seda, kui süüdistas Muski investorite eksitamises kui teatas augustis, et plaanib ettevõtte börsilt ära viia makstes aktsionäridele 420 dollarit aktsia eest, kinnitades, et ostja on olemas.

Vastavalt kokkuleppele peab Tesla määrama sõltumatu nõukogu esimehe, kaks sõltumatut nõukogu liiget ning moodustama nõukogu komitee, kes kontrollib Muski kommunikatsiooni.

Ametlik kauplemine Nasdaqil algab kell pool viis (meie aja järgi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles