Helmes ostis 250 töötajaga Valgevene ettevõtte

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitry Pytko, Pavel Mironchik ja Jaan Pillesaar
Dmitry Pytko, Pavel Mironchik ja Jaan Pillesaar Foto: Erakogu

Eesti üks suuremaid tarkvarafirmasid Helmes omandas enamusosaluse Valgevene 250 töötajaga tarkvaraettevõttes SolbegSoft.

Helmese finantsjuhi ja partneri Andres Kaljo sõnul on SolbegSoft finantsiliselt tugev ja kiire kasvuga ettevõte, mille käibest enam kui 70 protsenti tuleb USA turult.

«SolbegSoftil on kontorid USAs, Valgevenes ja Indias. Enamusosaluse müüsid Helmesele senised asutajad, kes jäävad kaasomanikeks ja jätkavad ettevõtte juhtimist. Samuti saavad neist ka Helmese partnerid,» ütles Kaljo.

Kaljo sõnul võtavad rahvusvahelised kliendid tõsisemalt koostööpartnereid alates 500–1000 töötaja suurusjärgust – neile on oluline lisaks teenuse kvaliteedile ka teenusepakkuja võimekus kiiresti suuri meeskondi välja pakkuda, stabiilsus ja jätkusuutlikkus.

Helmese ja SolbegSofti hinnanguline konsolideeritud käive on pärast liitumist 35 miljonit ning EBITDA viis miljonit eurot. Liidetud ettevõtte suuremad kliendid on rahvusvahelised suurorganisatsioonid OECD, Solera Inc, Kühne+Nagel, Telia Company ja SEB.

Helmese juhi Jaan Pillesaare saab Helmes ostu tulemusel  tugeva kohaloleku USA turul.  «Ühisel ettevõttel on üle 550 töötaja, mis teeb lihtsamaks suurtes ja maailma muutvates projektides osalemise,» rääkis Pillesaar.

SolbegSofti juhi Pavel Mironchiku sõnul võidab ettevõte tänu Helmesega liitumisele uusi kasvuvõimalusi ning «saab kasutada Helmese poolt väljatöötatud tarkvaratiimide juhtimise mudeleid, mis on Helmese maailmaturul edukaks aidanud».

Helmesel endal on Minskis kohalik arendusüksus juba aastast 2007 ning seal töötab praegu sadakond arendajat. Helmese konkurent Nortal teatas eelmisel nädalal, et ostis USAs 80 töötajaga pilvelahenduste arendaja Dev9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles