E-sport kogub populaarsust

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Maailm meie ümber muutub pidevalt ning üha suuremat rolli mängib meie elus tehnoloogia. Lisaks nutiseadmetele, asjade internetile ja muule taolisele, on see tugevalt kanda kinnitanud ka spordimaailmas ning on seal oma võidukäiku tegemas. Seega on E-sport ehk mõõduvõtt erinevate mängude mängimises muutunud väga populaarseks ning leidnud nii fänne kui osalejaid üle maailma, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalist Digitark.

Ehk lühidalt ka E-sport on sport, ning kuna ka meie enda sportlased on selles vallas maailmatasemel, antud teemat lähemalt tutvustangi.

Mis see on?

E-sport on väga lühidalt seletatuna teatud arvutimängu professionaalsel tasemel mängimine ning nagu ikka võidab see, kes on teistest parem.

Kuigi maailmas mängivad igal ajahetkel erinevaid mänge miljonid inimesed, korraldatakse professionaalidele spetsiaalseid suuremaid ja väiksemaid turniire, mille raames selgitatakse välja parimad. Seega olgugi, et nii üritused, ning tegelikult ka kogu E-sport, on välja kasvanud tavalistest arvuti- ja võrgumängudest, võib praegusel hetkel neid mõõduvõtte ja ka kogu ala tervikuna võrrelda tavaspordi ja seal peetavate EM või MM võistlustega. Ehk osalejad on profisportlased ning turniirid toimuvad kontrollitud tingimustes ning kohtunike valvsa pilgu all. Samal ajal aga saab publik oma lemmikutele ekraanide vahendusel nii kohapeal, kui ka kodudes kaasa elada.

Mängud milles mõõtu võetakse

Kuigi erinevaid arvutimänge on palju, võisteldakse kõige kõrgeimal tasemel ainult teatud “aladel”, ehk mängudes. See toimub võistkondadena ja võrgupõhiselt nii, et parim selgub kindlas mängus omavahelise mõõduvõtu tulemusena.

Loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles