Tesla hakkab viimaks müüma Model 3 odavamat versiooni

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3 Pariisi autonäitusel.
Tesla Model 3 Pariisi autonäitusel. Foto: Sebastian Geisler / imago/Sebastian Geisler

Tesla tutvustas neljapäeval oma kodulehel uut «keskmise hinnavahemikuga» 45 000 dollarit maksvat Model 3 versiooni.

Tagaveolisel elektriautol on umbes 400-kilomeetrine sõiduulatus, mida on ligemale 80 kilomeetri jagu vähem seni valmistatud kallimast versioonist. Ettevõtte sõnul on tootmine saavutanud nüüdseks piisavalt hea tempo, et valmistada juba ka natukene odavamaid, keskmise hinnavahemikuga sõidukeid.

Tegu pole siiski kõige odavama 35 000 dollarit maksva baasversiooniga, mida Tesla tegevjuht Elon Musk algselt lubas. Just selle kõige odavama versiooni taha on autotootja pannud aga oma tuleviku, sest viimane peaks Muski lootuste kohaselt saama «masside autoks.» Baasversiooni sellel aastal tootma ei hakata.

Tegu on siiski märgiga sellest, et Telsa on tõepoolest suutnud oma tootmise paremini käima saada ning suuremad raskused võivad olla (vähemalt tootmise vallas) nüüdseks seljataga. Viimastel andmetel valmistas Tesla kolmanda kvartali jooksul 53 239 Model 3, mis vastas Muski seatud tootmisgraafikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles