Maanteeamet sai ootamatu ülesande: piletikontroll Elroni rongides (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti piletikontroll Tartu-Tallinna rongiliinil
Maanteeameti piletikontroll Tartu-Tallinna rongiliinil Foto: Lugeja foto

Maanteeamet sai aasta algusest endale haldusreformi tagajärjel endale enneolematu ülesande hakata kontrollima seda, kas riigile kuuluvate Elroni liinirongide  reisijatel ikka on sõidupiletid olemas ja nad aidanud sel viisil riigikassat täita.

Pileteid on rongides kontrollitud muidugi varemgi. Seda vaatamata asjaolule, et rongides on niigi tööl teenindajad, kes kõik reisijaid ükshaaval küsitlevad ja neile pileteid müüvad. Seega on pigem tegemist järelevalvega piletimüüjate korrektse tegevuse üle.

Varem tegelesid sellega lihtsalt asutused, mis haldusreformi tagajärjel paraku ajaloo prügikasti heideti ning nende kõigile töötajatele teistes riigiasutustes töökoht leiti. Nii läks ka piletikontrollijatega.

Maanteeameti ühistranspordi järelevalve talituse juhataja Ahto Pahk tõdes, et amet teostab piletite kontrolli rongides alates 2018. aasta algusest. «Muudatuse tingis see, et haldusreformi käigus likvideeriti maavalitsused,» selgitas ta Postimehele.

Pahk lisas, et maanteeameti sellise tegevuse õiguslik alus tuleb ühistranspordiseadusest.

Maanteeameti järelevalvetalituse koosseisus on praegu neli ametnikku, kelle peamiseks tegevuseks on reisirongides piletite kontrollimine. Aasta jooksul on alustatud enam kui 200 menetlust piletita sõitmise juhtumite suhtes.

Elron ise pole endale piletikontrolli teenust kelleltki tellinud ega ka maksa selle eest maanteeametile. Seega puhas riigi algatus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles