Oluline naasmine: Taxify on tänasest tagasi Helsingis

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify teenus töötab ka Helsingis.
Taxify teenus töötab ka Helsingis. Foto: Taxify

Eestimaine sõiduvahendusplatvorm Taxify alustas pärast pooleteistaastast eemalolekut taas tegevust Helsingis.

Taxify asutaja ja tegevjuhi Markus Villigu sõnul on sel suvel Soomes vastu võetud transpordiseaduse muudatus avanud turu uutele transpordivõimalustele ja on oluline samm transpordi tuleviku suunas. Juba varem alustas Soomes taas tegevust Taxify konkurent Uber, ka Taxifyd nimetatakse Soomes Viro Uberiks.

Taxify sõidualustustasu hakkab Helsingis olema 3 eurot, kilomeetri hind 1,10 eurot ja minuti hind 30 senti. Sõidu miinimumtasu on 6 eurot.

«Taxify eesmärk on pakkuda kiiret ja usaldusväärset linnatransporti ja Taxify Soome turule tulek avaldab kahtlemata positiivset mõju Helsingi linnaliiklusele,» ütles Taxify Soome tegevjuht Ville Riola. «Lisaks pakub Taxify inimestele võimalust paindlikult lisatulu teenida, kahtlemata on Soomes palju inimesi, kes seda võimalust hindavad, olgu see siis püsitööna või oma põhitöö kõrvalt aeg-ajalt lisatulu teenides.»

Taxify lahkus Soome turult möödunud aasta alguses, kuna riigi taksoturul puudus avatud konkurents ja taksolubasid jagati piiratult. Esimest korda sisenes Taxify Soome turule 2014. aasta novembris ning käive sealsel turul kasvas lühikese perioodi jooksul mitu korda – 2016. aasta detsembri käive oli näiteks viis korda suurem kui jaanuaris.

2013. aastal asutatud Taxify on üks kiiremini kasvavaid transpordiplatvorme, millel on üle 15 miljoni reisija ja poole miljoni juhi rohkem kui 25 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles