IKEA ostis osaluse Eesti väikefirmas

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Click & Grow toode.
Click & Grow toode. Foto: Tootja foto

Kodusisustuse jaemüüja IKEA liitus Eestis asutatud nutiaedade tootja Click & Grow omanikeringiga.

Click & Grow sulges oma viimase rahastamisvooru ja kaasas kogusummana 11 miljonit dollarit. Vooru juhtis Eesti riskikapitalifond United Angels VC ning ettevõtte omanikeringi lisandusid ka kaks uut strateegilist investorit.

Nendeks olid niisiis maailma suurim kodusisustuse jaemüüja Ingka Group, mis haldab 367 IKEA kauplust, ja lisaks Prantsusmaa majapidamisseadmete tootja SEB Groupe’i riskikapitali haru SEB Alliance. Voorus osalesid ka Y Combinator ja Yunqi VC.

«See investeering on osa Ingka kontserni suuremast eesmärgist toetada uuenduslikke ettevõtteid, mis panustavad tervislikuma toidu säästvamasse tootmisse, ning usume, et Click & Grow’ uudsel meetodil on suur potentsiaal,» rääkis Ingka Group'i investeeringute juht Kirster Mattsson.

Mattson märkis, et investeering annab IKEA jaeturgudele uue võimaluse olla kohalike värskete toiduainete kasvatamisel sõltumatum.

United Angels VC kaasasutaja Riivo Anton liitub ettevõtte nõukoguga.

See oli Click & Grow’ seni kõige suurem rahastamisvoor. 2009. aastal asutatud ettevõtte suurim turg on USA, millele järgnevad EL ja Singapur.

Click & Grow tehnoloogia võimaldab kasvatada söögitaimi ka pimedates siseruumides.  Ettevõte on tarninud oma tooteid rohkem kui 450 000 kliendile üle maailma. Click & Grow’ peakontor asub Eestis Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles