Kaks, kolm või neli või rohkem kaamerat – mis on mobiilipildistamiseks paras?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitme kaameraga tipptelefonidel on uus omadus – ööpildistamine. Selliseid teravaid fotosid saab ilma statiivita, tehisintellekt paneb paljudest kaadritest kokku lõpliku müravaba pildi. Huawei Mate 20 Pro.
Mitme kaameraga tipptelefonidel on uus omadus – ööpildistamine. Selliseid teravaid fotosid saab ilma statiivita, tehisintellekt paneb paljudest kaadritest kokku lõpliku müravaba pildi. Huawei Mate 20 Pro. Foto: Kaido Einama

Võidujooks käib rohkemate kaamerate peale. Sel sügisel toodi välja esimene nelja tagakaameraga nutitelefon. Miks on neid nii palju vaja?

Mobiilikaamerates toimunud megapikslite võidujooks hakkab läbi saama. Enam ei trumpa tootjad üksteist üle veel suurema resolutsiooniga, sest pole lihtsalt mõtet. Nüüd käib võidujooks rohkemate kaamerate peale – mõni aasta tagasi lisati mobiili tagaküljele teine kaamera, siis saime näha kolmandat, sel sügisel oli juba ka esimene nelja tagakaameraga nutitelefon. Mis saab edasi ja miks on neid nii palju vaja?

Maailma esimesed telefonid, millel oli kaks tagakaamerat, tulid välja juba seitse aastat tagasi – aastal 2011. Need kaamerapaarid olid mobiili tagaküljele pandud aga hoopis teisel eesmärgil kui praegu. Nimelt otsustasid HTC ja LG enam-vähem ühel ajal teha turundustriki ja pakkuda rahvale 3D pildistamise kaamerat. Sel ajal oli 3D veel väga moes, osta sai esimesi 3D-telereid ja kinos vaadati põnevusega uusi 3D-filme. Ruumilise pildi haip oli jõudnud oma kõrghetkedeni.

HTC Evo 3D ja LG Optimus 3D olidki esimesed telefonid, millel oli kaks tagakaamerat, kuid mitte millegi muu kui 3D-piltide tegemiseks ehk sama foto kahe eri nurga alt andis hiljem 3D-ekraanilt vaadates ruumilise efekti. Siiski jäi see väga nišitooteks ja mõni aasta hiljem ei mäletanud kahe kaameraga telefone enam keegi.

HTC One M8 oli tänapäevaste mitme kaameraga mobiilide n-ö põhimõtteline esivanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles