Toyota kutsub Eestis 3000 autot turvakontrolli

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota
Toyota Foto: Deutzmann / deutzmann.net / imago/Deutzmann

Jaapani autotootja Toyota teatas, et on avastanud võimaliku vea turvapadja süsteemis, mistõttu tuleks nende autoomanikel oma sõidukid esindusse kontrolli tuua.

Kontrolli on kutsutud Toyota Avensise, Corolla, Corolla Verso ja Yarise mudelid, mis on toodetud alatest 2001. aastast kuni 2007. aasta maini, vahendab yle.fi.

Soomes on kutsutud turvakontrolli 45 000 autot, Eestis 3000. Toyota Baltic AS pressiesindaja Liisi Kõivumägi sõnul viiakse läbi kontroll ja hoolduskampaania. «Toyota edasimüüjad võtavad omanikega ühendust ja lepivad kokku hooldusaja,» sõnas ta ja lisas, et nende kodulehel on olemas ka LINK, kus omanik saab kontrollida, kas tema auto kuulub hoolduskampaaniasse. «Ka Soomest hangitud Toyota sõidukid on oodatud meie esindusse,» märkis Kõivumägi.

Toyota Soome esindajate sõnul seisneb osa autode puhul probleem niiskuse sattumises süsteemi, kuid on ka teisi põhjuseid. Siiani on nad tuvastanud viis vigast turvapadjasüsteemi, ükski neist ei avaldunud avarii tõttu.

Ettevõte on kutsunud autod turvakontrolli. Vigased turvapadjasüsteemid asendatakse uute süsteemidega tasuta.

Täpsemalt, turvakontrolli on kutsutud Avensise mudelid, mis on toodetud aastal 2003–2007; Corollad toodetud 2001–2004; Verso mudelid toodetud 2001–2004 ja Yarised, mis on toodetud 2001–2004.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles