Starship pani pakiveoäri käima (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starshipi pakiveorobot Saue teedel
Starshipi pakiveorobot Saue teedel Foto: Ints Kalnins / Reuters

Eestlaste asutatud pakiveorobotite tootja Starship pani kolmes piirkonnas maailmas käima oma mobiiliäpi põhise kaupade tellimise teenuse.

Starshipi äpi vahendusel saab tooteid tellida Suurbritannias Milton Keynes’is ning USAs Aladen Valley’is ja Intuit Campuses (Mountain View). Kui kahes viimatimainitud kohas saab endale hetkseisuga süüa tellida mõnest kohvikust ja restoranist, siis Milton Keynes’is on käima löödud tõeline toidu- ja majapiamiskaupade veebipood nimega Starship Essentials.

Ettevõtte teatel on oktoobri lõpu seisuga tööle rakendatud sadu roboteid. Tooteid saab neis kolmes asukohas tellida nii Androidi kui iOS’i mobiilide tarvis loodud äpi Starship Deliveries vahendusel. Kaupu saab tellida nii koduaadressile kui kuhu iganes, kus parasjagu asutakse.

Foto: Kuvatõmmis

Valida tuleb ka aeg, mil robot võiks kauba kohale toimetada. Kasutajal on võimalik ka roboti teekonda endani reaalajas jälgida.

Starshipi tegevjuhi Lex Bayeri sõnul on see esimene ja hetkel ainus selline teenus, kus robotid inimestele koju kaupa kohale toimetavad.

Starshipi asutasid 2014. aastal Ahti Heinla ja Jaanus Friis. Varem Airbnb’s töötanud Lex Bayer liitus ettevõttega selle aasta juunis, kui ettevõttest lahkus Allan Martinson.

Saksa autotootja Daimler on ettevõttesse investeerinud üle 16 miljoni euro. Teised investorid on Shasta Ventures, Matrix Partners, ZX Ventures, Morpheus Ventures, Grishin Robotics ja Playfair Capital.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles