Eesti startup'i-juhtide avalik pöördumine poliitikutele: lõpetage hirmutamine (17)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Kabanov PM stuudios
Jevgeni Kabanov PM stuudios Foto: Pm

Eesti Startupijuhtide Klubi tegi seoses migratsiooniteemaga äsja avaliku pöördumise kõigi parlamendierakondade juhi poole, milles kutsus muu hulgas üles lõpetama rahva hirmutamine.

«On oluline, et ühepoolselt vaid riskidega hirmutamine ei varjutaks ettevõtluses, hariduses, tehnoloogias jm valdkondades maailmas ringi liikuvate inimeste suuri positiivseid mõjusid,» seisab klubi presidendi, Taxify ühe juhi  Jevgeni Kabanovi allkirja kandvas pöördumises.

Kabanovi sõnul on Eesti startup-ettevõtjad jälginud murelikult viimasel nädalal puhkenud tüli ÜRO ränderaamistiku üle.

«Meie kiirelt kasvavad tehnoloogiaettevõtted Eestis teavad, kui oluline on rahvusvaheline usaldusväärsus ja koostöövõime. Lisaks on meie sektori enam kui 5000 töötaja seas nii palju välismaal töötavaid eestlasi kui ka Eestisse tööle asunud tipptalente mujalt maailmast. Seega on meile eduks äärmiselt oluline, et inimeste migratsiooni temaatikat käsitletakse kogu maailmas korrektselt, tasakaalukalt ja asjatundlikult,» seisab startup'i-juhtide pöördumises.

Ettevõtjad jagavad Kaubandus-Tööstuskoja ja Suurettevõtjate Assotsiatsiooni seisukohti, et valimisvõitluse ärevuses ei tohiks ununeda viisakas, faktipõhine arutelu ning et Eesti ei tohi kõrvale jääda rahvusvahelistelt meie jaoks nii oluliste teemade arutelult nagu seda on migratsioon.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles