Apple kaotas maailma kõige väärtuslikuma ettevõtte tiitli

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti silt Los Angeleses.
Microsofti silt Los Angeleses. Foto: MIKE BLAKE / REUTERS

Neli kuud pärast seda, kui Apple'i turuväärtus ületas triljon dollarit, on iPhone'i tootja kaotanud maailma kõige väärtuslikuma börsiettevõtte tiitli, mida ta jagab nüüd Microsoftiga.

Apple'i aktsiad langesid esmaspäeval 1,77 protsenti pärast seda kui USA president Donald Trump ütles väljaandele The Wall Street Journal, et võib kehtestada imporditollid Hiinas valmistatud Apple'i toodetele nagu iPhone. Langus pühkis minema päevase aktsiatõusu (1,35 protsenti), viies ettevõtte väärtuse 814 miljardi dollari peale.

Ka Microsofti aktsiad langesid kauplemisjärgsetel tundidel 0,35 protsenti, kuid nende aktsia oli kauplemispäeva jooksul kasvanud kolm protsenti, tuues Windowsi looja turuväärtuse samuti 814 miljardi dollari peale.

Apple'i aktsia on kukkunud novembrikuuga lausa 23 protsenti pärast seda, kui ettevõte teatas kuu alguses, et pühadehooaja müük jääb kahaneva nõudluse tõttu tõenäoliselt alla Wall Streeti ootustele. Globaalne nõudlus nutitelefonide järgi on aeglustumas ning suured mobiilitootjad ei suuda enam nii kiiresti müüki kasvatada kui varasematel aastatel.

Apple'i turuväärtus ületas Microsofti 2010. aastal, kui tehnoloogiahiid maadles kahaneva personaalarvutite müügiga. iPhone'i müük kasvas toona aga plahvatuslikult.

Pärast seda kui Microsofti juhtimise võttis 2014. aastal üle Satya Nadella, on ettevõte vähendanud oma sõltuvust Windowsi operatsioonisüsteemide müügist ja muutunud üheks maailma suurimaks pilve pilveandmetöötluse tegijaks, jäädes selles sektoris alla ainult Amazonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles