Eestlased hädas: lemmikloomad saadavad nutitelefone teise ilma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koera teravad hambad võivad saada nutitelefonile saatuslikuks.
Koera teravad hambad võivad saada nutitelefonile saatuslikuks. Foto: Antje Lindert-Rottke / PantherMedia / Antje Lindert-Rottke

Vast iga loomaomanik on vähemalt kord elus pidanud tegelema oma lemmiku tehtud pahanduse likvideerimisega. Lisaks potililledele ja diivanipatjadele on ohus ka nutiseadmed, mis lemmiklooma mänguasjaks sattudes mõnikord täielikult hävinevad.

Telia tegi oma seadmekindlustuse kahjujuhtumite baasil kokkuvõtte, mil moel on oma lõpu leidnud või kahjustada saanud klientide telefonid ja tahvelarvutid. Selgub, et tihtipeale on mängus lemmiklooma käpad ja hambad.

Telia Eesti finantseerimise ja lisaväärtusteenuste valdkonna juhi Maksim Melamedi sõnul on kindlustusjuhtumite pilt kirju, kuid siiski esineb teatud liiki juhtumeid, mida tuleb ette tavapärasest enam.

Suur juhtumite hulk on seotud lemmikloomadega. «Hästi palju telefone saab lõhutud lemmikloomade poolt ning tavaliselt neid seadmeid enam remontida ei saa. Kui kodus on lemmikloom, on mõistlik nutiseade asetada talle kättesaamatusse kohta,» lisas Melamed.

Lemmikloomade ohvriks langenud seadmete hulk on lai, hõlmates nii kõige kallima kui madalama hinnaklassi telefone ning tahvleid. Näiteks sai üks Huawei telefon koera hammaste vahel nii kõvasti kannatada, et sellest jäi järele vaid tundmatuseni deformeerunud tükkide hunnik.

Maksim Melamedi sõnul saab kõigi nende kahjujuhtumite taustal õnneks siiski öelda, et järjest enam inimesi mõtleb uut nutiseadet soetades ka selle kindlustamisele. «See on mõistlik, kuna erinevaid viise, kuidas seadmed oma lõpu leiavad, jagub kuhjaga. Näiteks kõigist Teliast soetatud nutiseadmetest kindlustatakse umbes kolmandik. Seadmetest, mille hinnad jäävad aga vahemikku 600-1000 eurot, kindlustatakse iga teine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles