Kingikotti hiir ja klaviatuur. Miks kirevase päralt need nii kallid on?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20.11.2018. Tallinn. Monitorid, hiired ja klaviatuurid. monitor-keyboard-mouse FOTO: EERO VABAMÄGI/EESTI MEEDIA
20.11.2018. Tallinn. Monitorid, hiired ja klaviatuurid. monitor-keyboard-mouse FOTO: EERO VABAMÄGI/EESTI MEEDIA Foto: Eero Vabamägi

Monitoridel on odavaima ja kalleima hinna vahe paarkümmend korda, aga hiirte-klaviatuuride puhul on see kordi ja kordi suurem. Odavaima hiire saab kätte ühe euro ja mõnekümne sendiga, kalleima eest tuleb lauale laduda 232 eurot. Vahe on 180-kordne. Mille eest sellist raha küsitakse ja kuidas teha valik?

Klaviatuuridest saab soodsaima alla kahe euro, kalleim maksab 258 eurot – vahe on 133-kordne. Mille poolest on kallim hiir või klaver parem ja vajalikum?

Alustame hiirtest

Esiteks on valida traaditute ja n-ö sabaga hiirte vahel. Varem eelistasid mängurid ainult sabaga närilisi, kuna traadita side kippus hüplema ega olnud piisavalt stabiilne. Nüüd võib rahulikult valida ka kvaliteetse traadita isendi. Mitu tippklassi tegijat pakub universaalset lahendust, kus saba saab tagant lahti võtta.

Teine oluline näitaja on hiire sensor. Kuuliga hiired on kadunud ja kõik hiired on optilised. Odavatel hiirtel jälgib liikumist punane valgusallikas, kallimatel laser. Parimad on optilise sensoriga hiired, kus ei jälgita kiire peegeldumist, vaid hiir loeb aluspinna muutumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles