Politsei kasutas loominguliselt Tesla autopilooti, et peatada roolis magav purjutaja

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3.
Tesla Model 3. Foto: Thommy Tengborg/TT / TT NEWS AGENCY

USA California osariigi Redwoodi linna liikluspolitsei märkas möödunud reedel maanteel autopiloodil sõitvat Tesla Model 3, mille juht magas rooli taga, olles kahtluse järgi purjus. Politseil tuli välja mõelda, kuidas sõiduk peatada.

Tesla sõitis maanteel kiirusel 112 km/h ning magav juht ei reageerinud ei sireenide ega ereda valguse näitamise peale. Niisiis otsustas politsei kasutada ära autopiloodi tehismõistust, mille ülesanne on vältida kokkupõrkeid. Üks patrullauto liikus Tesla ette ning teine selle taha ja hakkasid koos hoogu maha võtma. Kuna autopiloot peab vältima kokkupõrget, hakkas ka elektriauto hoogu maha võtma, kuni kolm autot peatusid täielikult.

California liikluspolitsei ütles hiljem USA väljaandele LA Times, et nende töötajaid pole tegelikult sellisteks situatsioonideks treenitud, kuid politseinikud olid õnneks kiire taibuga ja improviseerisid. Tõenäoliselt tuleb isesõitva tehnoloogia laiema levikuga mõelda välja aga protseduurid ka sellisteks olukordadeks.

Tesla on alati rõhutanud, et nende juhiabi funktsionaalsused nagu autopiloot ei muuda autot tegelikult isesõitvaks ja seepärast peab juht alati ärkvel olema ja valmis juhtimise ise üle võtma. Samuti on need kasutamiseks mõeldud ainult maanteedel. Kuna paljud inimesed ei paista seda taipavat, siis on juhtunud Tesla autopiloodi kuritarvitamise tõttu hulganisti õnnetusi ja liiklusohtlikke olukordi.

Üks hea näide on siin:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles