Tehnohoroskoop: 5 tähtsat trendi 2019

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA idufirma Royole juba müüb arendajatele kokkuvolditava ekraaniga telefone.
USA idufirma Royole juba müüb arendajatele kokkuvolditava ekraaniga telefone. Foto: tootja

Vaiksed aastad ähvardavad läbi saada ja 2019 tuleb kõigi märkide järgi selline, et suuri uudiseid võime kuulda nii aasta alguses kui ka lõpus. Aastaid või lausa aastakümneid räägitud asjad hakkavad lõpuks ometi lettidele ja teenustesse jõudma.

1. Mobiilid: muutusi tuleb üle mõne aja väga palju

Nutitelefonid muutusid aina õhemaks ja suuremaks, sellega juba aastaid tihti areng piirduski. Protsessor läks ka aina võimsamaks, kuigi midagi enamat eriti ei teinud. Viimaste aastate kaks suurt asja olid «kulm» ehk kaamerakühm ekraani ülaosas, mitu tagakaamerat ja muidugi tehisintellekt. Mida aga on seekord kasutajatele üllatavat pakkuda? Selgub, et üsna palju.

Kohe aasta alguses saame näha nii kokkuvolditavat telefoni kui ka «kulmu» kadumist.

Samsung oli pealtnäha kõige lähemal juba üle kümne aasta tehnoloogiamessidel räägitud kokkuvolditava ekraaniga telefonile, kuid USAs üks idufirma juba teebki neid. Ka Huawei on lubanud algaval aastal oma nn voldiku välja tuua.

Esimeste prototüüpide katsujad on küll esialgu õlgu kehitanud, et kas meil sellist asja ikka vaja on, aga tootjad kinnitavad üsna kindlalt: on küll vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles