Eesti tarkvaraettevõtte osalusel valmib maailma esimene täiesti isejuhtiv auto

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
microSNAP
microSNAP Foto: Tootja foto

Autodele tarkvaralahendusi pakkuv Eesti ettevõte Bamboo Apps teeb kaastööd Šveitsi autotööstuse innovaatorile Rinspeed AG-le ning selle tulemiks olevat täisautonoomset autot microSNAP saab näha vähem kui kuu pärast Las Vegases toimuval maailmanäitusel CES 2019.

Mobiilsusvaldkonna tarkvaraarendustele spetsialiseerunud Bamboo Apps vastutas autosisese kasutajamugavuse visiooni loomise eest, eesmärgiks oli võetud futuristlik inimese ja masina vahelise suhtluslahenduse loomine.

Bamboo Appsi juhi Igor Ponikarchiku sõnul on nad tänasel päeva ühed vähestest tarkvaraarendajatest, kel on praktiline kogemus, kuidas töötada välja erinevaid nutilahendusi täisautonoomsete autode jaoks.

«Koostöö Rinspeediga andis meile unikaalse kogemuse, kuidas luua täielikult isesõitvale autole  juhtpaneeli ning disainida inimese ja masina vahelist suhtlust (HMI) suurtel ekraanidel. Selle tööga saime me esitada oma nägemuse microSNAPi futuristlikust interjöörist, arvestades järjest olulisemaks muutuvat juhtimiskogemuse automatiseerimise ja arukate kaasjuhtide teemat,» rääkis Ponikarchik.

Rinspeedi asutaja Frank M. Rinderknechti sõnul on nende jaoks kõikide projektide hingeks koostöö innovatiivsete partneritega, et teha ühiselt võimatu võimalikuks. «Vaatamata mõningasele füüsilisele vahemaale Bamboo Appsiga oleme me alati tihedalt seotud ja koostöö sujub hästi,» rääkis ta.

Bamboo Apps on OÜ Bamboo Group tütarfirma peakontoriga Tallinnas ja arenduskeskusega Valgevenes Minskis.

microSNAP on täielikult isesõitev ehk Level 5 autonomus driving ideeauto .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles