Video: patriarh Kirill näeb internetis Antikristuse tulekut (4)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patriarh Kirill
Patriarh Kirill Foto: Sergei Bobylev / Sergei Bobylev/TASS

Nutiseadmete üleilmne võrgustik loob kõik eeldused Antikristuse sünniks, leidis Moskva patriarh Kirill jõuluintervjuus Venemaa telekanaline PBK.

Patriarh Kirilli sõnul peaksid nutiseadmete kasutajad olema üleilmse vidinate veebi kasutamisel ettevaatlikud, kuna see loob võimaluse globaalseks kontrolliks inimkonna üle – iga kord, kui mõnda rakendust kasutada, teab keegi, kus nad on, millised on nende huvid ja hirmud.

«Homme võivad ilmuda meetodid ja tehnilised vahendid, mis mitte ainult ei loo ligipääsu inimeste andmetele vaid ka nende kasutamiseks.  Kas te kujutate ette, milline saab olema võim nende inimeste käes, kellel on teadmine maailmas toimuva kohta…. Kui rääkida kristlikust vaatevinklist, siis sellise kontrolli koondumine ühte kohta viib Antikristuse tekkimiseni,» sõnas patriarh Kirill.

Antikristus on Kirilli sõnul isik, kes saab üleilmse võrgustiku keskmes olles kontrollima kogu inimkonda. Seetõttu on kujutab patriarhi sõnul interneti struktuur juba iseenesest ohtu ja viib apokalüpsiseni.

Kirilli kinnitusel ei ole ta teaduslik-tehnilise progressi vastu, kuid kirik on selgelt vastu sellise üleilmse võrgu tekkimisele, mis omab kontrolli kogu inimkonna üle.

Sisuliselt on Kirill selgelt vastu nähtusele Big Data, mis paneb kaasaegse tehnoloogia elanikkonna hüvanguks üha targemalt tööle.

Patriarhi sõnavõtt on sotsisaalmeedias toonud kaasa marulise ja üsna lõbusa reaktsioonide laine. Üks näide:

Patriarh Kirill on on väga lähedalt seotud Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, kelle üheks ideeks on olnud luua muust maailmas sõltumatu ja kinnine Venemaa sisene internetivõrgustik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles