Elektritakso petab kindlustusfirmasid: «skeemitame, et ellu jääda» (16)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ermo Kontson alustas Tartus elektriautoga Nissan Leaf taksosõitmist 2012. aasta juunis.
Ermo Kontson alustas Tartus elektriautoga Nissan Leaf taksosõitmist 2012. aasta juunis. Foto: Sille Annuk

«Te lasete mu praegu põhja, kui te sellest artikli teete. Kui te panete selle teema kella külge, siis te olete elektritakso tapja,» rõhutas Elektritakso omanik Ermo Kontson. Nimelt on taksofirma kindlustusseltsidele sõidukite kohta valeinformatsiooni esitanud, et saada odavamat kindlustust.

Elektritakso lahkus kuu aega tagasi Tallinnast, pildudes kriitikanooli kindlustusseltside hinnakirja pihta. Nüüd selgub, et taksofirma petab ise kindlustusseltse, et saada soodsamaid lepinguid. Kogu skeem tuleb välja majandustegevuse registrist, kuhu on märgitud taksode sõidukikaardid. Elektritaksode puhul ilmneb aga, et sõidukikaartidest on kindlatel perioodidel mõneks ajaks loobutud, näiteks oktoobri lõpust novembri alguseni. Seda tehakse selleks, et kanda taksod registrist maha enne kindlustusleppe sõlmimist, et kindlustada taksod tavaliste sõidukitena. Hiljem lisatakse samad autod registrisse taksode alla tagasi.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles