Venemaa alustas Facebooki ja Twitteri väljasaatmist

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook, Twitter
Facebook, Twitter Foto: LOIC VENANCE/AFP

Venemaa riiklik teabevalvur Roskomnadzor alustas täna haldusmenetlust sotsiaalvõrgustike Facebook ja Twitter suhtes, kuna need pole viinud oma tegevust kookõlla riigis kehtestatud nõuetega.

Venemaa heidab sotsvõrgustikele ette seda, et need pole suutnud selgitada, kuidas nad kavatsevad täita nõuet, mille kohaselt peavad Venemaa kodanike isikuandmeid sisaldavad serverid asuma Venemaal.

Agentuuri juhi Alexander Žarovi sõnul on Facebookil ja Twitteril jäänud vaid üks kuu aega vastava teabe edastamiseks, et pääseda nende suhtes «rakendatavatest meetmetest».

Venemaa kehtestas viis aastat tagasi karmid internetiseadused, mis nõuavad otsingumootoritelt teatud vastete kustutamist ning sotsiaalvõrgustikelt andmete krüpteerimisvõtmete jagamist Venemaa julgeolekuasutustega ja Venemaa kodanike andmeid sisaldavate serverite kolimist Venemaale.

Venemaa võib seaduserikkujaid trahvida või nende tegevuse riigis blokeerida.

Allikas: Gadgets 360

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles