Google sulgeb aprillis sotsiaalvõrgustiku Google+ kontod (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google logo.
Google logo. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / Scanpix

Google teatas sellel nädalavahetusel kõigile Google+ konto omanikele, et 2. aprillil suletakse tavatarbijate kontod. Google+ sulgemise põhjus on selle vähene kasutus.

2. aprillil suletakse eraisikute Google+ kontod ja algab tavatarbijate Google+ kontode sisu kustutamine. Kustutatakse ka Google+ keskkonnas olevad fotod ja videod, mis on albumite arhiivis ja Google+ lehed.

Kasutajad saavad praegu oma konto sisu alla laadida ja salvestada, aga seda tuleb teha kindlasti enne aprilli. Teenusesse Google Photos varundatud fotosid ja videoid ei kustutata.

Sisu kustutamiseks tavatarbijate Google+ kontodelt, Google+ lehtedelt ja albumite arhiivist kulub mitu kuud ja selle aja vältel võib sisu alles olla. Näiteks võivad kasutajad näha oma Google+ konto eri osi tegevuste logis ja mingi osa tavatarbijate Google+ sisust võib jääda G Suite'i kasutajatele nähtavaks, kuni Google+ tavatarbijate versioon on kustutatud.

Alates homsest 4. veebruarist ei ole võimalik enam uusi Google+ profiile, lehti, kogukondi ega sündmusi luua.

Google tunnistas juba 2015. aastal, et Facebookile rivaaliks loodud Google+ teenus on osutunud keeruliseks ja vähekasutatavaks ning võrgustiku teenused jagatakse teiste vahel laiali.

Google+ algne idee seisnes kasutajatele ühe avaliku identiteedi pakkumises ettevõtte eri teenuste tarbimisel. Paraku kasutajatele endile ei meeldinud see ja Google'i mitmete teenuste vedaja Bradley Horowitz teatas 2015. aasta juunis, et ettevõte on asunud end ise Google+-ist võõrutama.

«Inimesed on meile öelnud, et ühe kontoga kogu oma Google’i kraamile ligipääsemine teeb elu palju lihtsamaks. Aga me oleme ka kuulnud, et ei ole mõtete omada Google+ profiili, et kasutada kõiki teisi Google’i teenused,» kirjutas Horowitz.

Esimene teenus, mis Google+-st lahti seoti, oli YouTube, kus said aastast 2013 kommenteerida ja videod jagada vaid Google+ profiili omanikud. Nüüdseks piisab selleks kõigeks tavaliselt Google’i kontost.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles