Soome leht: eestlased investeerivad autodesse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson.

Talouselämä avaldas artikli eestimaalaste investeerimisharjumustest, milles nenditakse, et viimasel ajal on eestlased hakanud investeerima autodesse.

Artiklis tõdetakse, et eestimaalaste pangahoiuste kogumaht on aastaga kerkinud 12 protsenti ning seda olukorras, kus inimeste palgad suurenenud pole. Samal ajal on Eestis ELi üks kiireimaid hinnatõuse.

Samas on eestlased investeerimisel ettevaatlikud ja naljalt oma vaba raha aktsiatesse ei suuna ning ka kinnisvarainvesteeringute maht on kokku kuivanud.

Gamma Holdingu omanik, investor Arvo Nõges tõdeb artiklis, et eestlased eelistavad investeerida asjadesse, mis on piisavalt konkreetsed ja silmaga nähtavad ehk teisisõnu: autodesse.

Talouselämä arvates on Nõgesel õigus, kuna uute autode müük on Eestis selle aasta üheksa kuuga kasvanud eelmise aasta sama ajaga võrreldes 82 protsenti.

Kokku ostetakse lehe hinnangul Eestis tänavu ca 15 000 uut sõiduautot, mida on umbes kümme korda vähem kui Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles