Eesti majandusjulgeolek võimsa esindusega konverentsil

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Finesto Advisors

Postimees vahendas kolmapäeval kell 9-17 selle uudise vaates otseülekande väga laialdase esindatustega konverentsilt, kus anti põhjalik hinnang Eesti majandusjulgeoleku olukorrale ja tulevikule ning puutumata ei jäänud ka meie roll rahvusvahelistes rahapesuafäärides.

Kaitsepolitsei, riigiprokuratuur, finantsinspektsioon, rahapesu andmebüroo, ministeeriumid, ametid ja küberjulgeolekuettevõtted ja ühingud – kõik nad olid esindatud kolmapäeval Swissotelis peetaval majandusjulgeoleku konverentsil «Eesti 100Pluss Visioon».

Konverentsi avakõne pidas kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Martin Arpo ning teiste seas olid esinejateks finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler, riigi peaprokurör Lavly Perling, rahapesu andmebüroo juht Madis Reimand ja justiitsminister Urmas Reinsalu.

Konverentsi eesmärgiks oli kokkuvõttes sõnastada nii üleilmse kui kitsamalt Eesti majandust ja julgeolekut enim mõjutavad riskid ja trendid. Kaardistati erinevaid riske ja prognoositi nende realiseerumise võimalikkust. Hinnati Eesti ja meie partnerite võimekust reageerida võimalikele  pahatahtlikele agressioonidele.

Päeva lõpus kaardistatati Eestit enim mõjutavaid hübriidohte - desinformatsiooni, propagandat ja küberründeid.

Konverentsi korraldajaks on Finesto Advisors ja meediapartneriks Postimees. Konverentsi päevakava ja esinejatega saab tutvuda veebis: www.majandusjulgeolek.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles