Fotod: Amazon siseneb elektriautode turule

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rvian R1S elektrimaastur.
Rvian R1S elektrimaastur. Foto: Rivian

2020. aastaks üleni elektrilist maasturit lubav USA idufirma Rivian kaasas 700 miljonit dollarit ning suurimaks investoriks oli e-kaubandushiiglane Amazon.

Rivian hakkab luksuslike elektrimaasturite segmendis konkureerima Teslaga, kes on lubanud 2020. aastal tuua turule Model Y maasturi. Rivian on töötanud vaikselt elektriautode arendamise kallal juba 2009. aastast saadik ning esitles möödunud novembris toimunud Los Angelese autonäitusel esmakordselt oma R1T ja R1S maastureid. Idufirma äratas toona tähelepanu lubadusega anda oma sõidukitele üle 600-kilomeetrine sõiduulatus (seda kõige kallimate versioonide puhul).

Mõlema maasturi alghinnaks kujuneb hinnanguliselt 70 000 dollarit ja idufirma lubab neile anda ka vähemalt osalise isesõitmisvõimekuse. Maasturid kiirendavad ettevõtte sõnul nullist saja kilomeetrini tunnis alla kolme sekundiga ja nende kallal töötavad mitmed endised McLareni insenerid.

Rivian ei avaldanud, kui palju Amazon täpselt ettevõttesse investeeris, kuid toonitas, et nad jäävad eraldiseisvaks firmaks.

Amazoni investeering näitab aga ilmekalt, et konglomeraat pürgib üha jõulisemalt transpordisektorisse. Internetigigant investeeris hiljuti ka isesõitvate autode tehnoloogiaid arendavasse idufirmasse Aurora, mis kaasas investoritelt 530 miljonit dollarit.

Rivian R1T.
Rivian R1T. Foto: Rivian
Rivian R1T
Rivian R1T Foto: Rivian
Rivian R1S.
Rivian R1S. Foto: Rivian
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles