Taxify tahab taksodeks panna kuni 19 aastat vanad autod (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify rakendus
Taxify rakendus Foto: Eero Vabamaegi/Postimees /

Sõiduvahendaja Taxify plaanib luua uue ja eriti soodsa taksoteenuse nimega Basic ja panna selle all teenust osutama ka masinad, mis on toodetud kuni 19 aastat tagasi.

«Sinna kategooriasse võtame me väiksemaid autosid, ka väikeseid linnaautosid, millel minimaalselt kolm kohta klientidele ja neli ust. Lisaks võtame vastu ka 2000.–2004. aasta autod, mis teistesse kategooriatesse ei sobi,» seisab Taxify teadaandes teenust osutavatele autojuhtidele.

Hinnad saavad plaanide kohaselt olema kuni 20 protsenti odavamad kui Taxify tavakategoorias.

«Taxify saatis juhtidele tõepoolest kirja, et uurida, kas neil oleks huvi uue kategooria vastu, mis pakuks hinnatundlikele klientidele praegusest soodsamat sõiduvõimalust. Varem on paljud juhid sellise kategooria vastu huvi üles näidanud. Esialgu uurime juhtide valmisolekut selliseks sammuks, seetõttu on täpsemaid detaile hetkel keeruline kommenteerida. Anname kindlasti teada, kui me uue kategooria käivitada kavatseme,» rääkis Postimehele Taxify pressiesindaja Karin Kase.

Seadus lubab

Majandusministeeriumi esindaja Sander Salmu sõnul ühistranspordiseadus sõidukitele tehnilisi tingimusi ei kehtesta, küll aga annab seadus volituse kohalikule omavalitsusele kehtestada nõuded taksoveol kasutatavatele taksomeetriga sõidukitele (ehk nn tavataksodele.)

«Aga seaduse volitusnorm ei võimalda  kehtestada analoogseid nõuded nn äpitaksodele ehk taksoveole, kus tellimine ja hinna arvestamine toimub infoühiskonna teenuse vahendusel,» tõdes Salmu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles