Huawei avas Euroopa Liidu rahustamiseks Brüsselis küberjulgeolekulabori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei pood Pekingis.
Huawei pood Pekingis. Foto: WANG ZHAO / AFP

Hiina telekomihiid Huawei avas teisipäeval Euroopa Liidu südames Brüsselis küberjulgeolekulabori, et rahustada Euroopat ning võidelda USA süüdistustega, et selle tehnika on oht riiklikule julgeolekule.

Huawei Euroopa küberturvakeskus lubab ettevõtte klientidel uurida tema võrguseadmete lähtekoodi. Firma avas novembris sarnase keskuse Saksamaal Bonnis ning rahastab ka üht Briti laborit, mis avati 2010. aastal.

Huawei on maailma suurim 5G telekomitaristu seadmete tootja.

USA ärgitab oma liitlasi tõrjuma Huaweid oma turult, sest kardetakse, et firma varustus lubaks Hiina liidritel lihtsamini riikide järgi luurata.

Huawei asejuht Ken Hu ütles Brüsseli keskuse avamisel, et keskusesse on teretulnud kõik riigid, standardiorganisatsioonid ja kliendid. Ta rõhutas, et nii usaldus kui ka usaldamatus peab põhinema faktidel, mitte tunnetel, spekulatsioonidel või alusetutel kuulujuttudel.

Euroopa on Huawei suurim 5G turg väljaspool Hiinat ning firma loodab olla Euroopa 5G võrgu ehitamise keskmes. Talle pakuvad konkurentsi Skandinaavia rivaalid Ericsson ja Nokia.

USA kampaaniast hoolimata on märke, et Euroopa valitsused ja mobiilifirmad on vastu Huawei seadmete täielikule keelamisele. Mobiilitööstuse firmasid koondav GSMA soovitab luua kahtluste kõrvaldamiseks testimise ja sertifitseerimise programmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles