Maailmas elab vaid kaheksa alla 30-aastast miljardäri – need nad on

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kathatrina Andresen.
Kathatrina Andresen. Foto: Ferd.no

Maailma elab Forbesi  värskeima rikaste edetabeli andmeil vaid kaheksa alla 30-aastast miljardäri ning neist vaid kolm on oma varanduse ise teeninud, mitte pärandusena saanud.

Tegutsevad need miljardärid väga erinevates valdkondades – alates finants- ja tehnoloogiamaalmast ja lõpetades kalatööstusega, kirjutab Business Insider.

8. Gustav Magnar Witzvoe (24)

Gustav Magnar Witzvoe
Gustav Magnar Witzvoe Foto: Pinterest

Vara puhasväärtus 3 miljardit dollarit. Talle kuulub peaaegu pool Norra lõhetoodete ettevõttest Salmar ASA. Oma osa ettevõttest sai ta 2013. aastal isalt. Noormees on teinud ka hulgaliselt investeeringuid kinnisvarasse ja tehnoloogia startup'idesse.

7. John Collison (28)

Foto: JACQUES DEMARTHON / AFP

Vara väärtus 2,1 miljardit dollarit. Ta asutas Harvardis õppimise ajal Iirimaal veebimaksete ettevõtte Stripe, mille väärtuseks loetakse üle 20 miljardi.

6. Evan Spiegel (28)

Foto: Jae C. Hong / AP

Vara väärtus 2,1 miljardit. Snapchati taga oleva USA ettevõtte Snap asutaja ja tegevjuht. Lõi ettevõtte aastal 2011 Stanfordis õppides.

5. Alexandra Andresen (22)

Alexandra Andresen
Alexandra Andresen Foto: Constative

Vara väärtus 1,4 miljardit. Päris isalt 42 protsenti Põhjamaade börsidel tegutsevast Norra investeerimisettevõttest Ferd.

4. Kathatrina Andresen (23)

Kathatrina Andresen
Kathatrina Andresen Foto: Ferd.no

Vara väärtus 1,4 miljardit. Alexandra õde. Sai samuti 42 protsenti Ferdi aktsiatest.

3. Ludwig Theodor Braun (29)

Ludwig Theodor Braun
Ludwig Theodor Braun Foto: Pinterest

Vara väärtus 1 miljard. Talle kuulub 10 protsenti Saksamaa meditsiiniseadmete ettevõttest B. Braun Melsungen. Tema isa kasvatas ettevõtte väärtuse 24 miljonilt (1977) 8 miljardini.

2. Kylie Jenner (21)

Kylie Jenner Grammy auhinnagalal 10. veebruaril 2019 Los Angeleses. (Photo by VALERIE MACON / AFP)
Kylie Jenner Grammy auhinnagalal 10. veebruaril 2019 Los Angeleses. (Photo by VALERIE MACON / AFP) Foto: VALERIE MACON / AFP

Vara väärtus 1 miljard. Kardashian-Jenneri perekonna liige. Ta on ainuomanik USA kosmeetikaettevõttes Kylie Cosmetics, mille väärtuseks loetakse 900 miljonit dollarit.

1. Anna Kasprzak (29)

Foto: Markus Schreiber / AP

Vara väärtus 1 miljard. Kaasomanik (koos venna ja emaga) Taani jalatsiettevõttes ECCO. 2016. aasta OMil sai ratsutamise koolisõidus 14. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles