Eesti au ja uhkuse TransferWise'i osanikud soovivad müüa aktsiaid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Käärmann TransferWise'i kontoris.
Kristo Käärmann TransferWise'i kontoris. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Valuutaülekannete firma TransferWise on palganud maailma ühe tuntuima investeerimispanga Goldman Sachs nõustama umbes 200 miljoni dollari (177 miljoni euro) väärtuses olemasolevate aktsionäridele kuuluvate aktsiate müüki.

Juhul kui tehing lõpule viiakse, kinnistab see, et Suurbritannia idufirma minek börsile võib olla keskpika perioodi päevakorras, kirjutab Sky News. Teemaga kursis olevad allikad ütlesid meediaettevõttele, et aktsiate teisene müük on alles varajases etapis ning lähiajal uudise avalikustamist oodata ei ole.

TranferWise'i oodatav väärtus saab olema neli miljardit dollarit (3,5 miljardit eurot), mis on enam kui kaks korda suurem kui 18 kuud tagasi, mil ettevõte emiteeris uusi aktsiaid.

TranferWise kaasas 2017. aasta oktoobris 280 miljonit dollarit (240 miljoni euro), mis tõstis ettevõtte väärtuse 1,6 miljardi dollarini (praeguse kursi järgi 1,4 miljardit euroni).

TransferWise'i kaasasutaja ja tegevjuht Kristo Käärmann ütles mõni päev tagasi Bloombergi televisioonile, et ettevõte ei näe erilist põhjust praegu aktsiate börsile viimiseks, sest nende arvates on olemas väga hea rahastamisturg ka mittebörsiettevõtete jaoks.

«Ma arvan, et ettevõte saab liikuda edasi kiiremini mittebörsiettevõttena,» vastas Käärmann küsimusele, miks ei plaanita börsile minekut. Küsimusele, kas mitte kunagi, vastas Käärmann: «Ei, ma ei ütle, et mitte kunagi. Ma ütlen praegu,» lisas juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles