Apple tutvustab esmaspäeval tõenäoliselt esmakordselt voogedastusteenust

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i pood Prantsusmaal.
Apple'i pood Prantsusmaal. Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

Apple on saatnud laiali terve hulga kutseid esmaspäeval Cupertino peakorteris toimuvale pidulikule tutvustusüritusele ning kuulujuttude järgi on tegu uue voogedastusteenuse tutvustamisega.

Kuna iPhone'ide müük on üha aeglustumas, siis on Apple otsinud juba mõnda aega erinevaid valdkondi oma ampluaa laiendamiseks. Küll aga tähendaks voogedastusärisse sisenemine kindaheidet sellistele hiiglastele nagu Netflix ja Amazon. Voogedastusturg on juba praegu küllaltki üleküllastunud.

Apple kulutas möödunud aastal ligemale kaks miljardit dollarit, et allkirjastada originaalse sisu tootmise lepingud selliste staaridega nagu Oprah Winfrey, Jennifer Aniston ja Reece Witherspoon. Samuti on võtnud Apple pardale mõned tuntud režissöörid nagu M. Night Shyamalan ja J.J. Abrams.

Apple'i tegevjuht Tim Cook on varem korduvalt öelnud, et ta tahab juhtida ettevõtte aina enam riistvara müügi pealt rohkem ümber teenuste pakkumise peale. Siiani on Apple pakkunud peamiselt teenuseid oma iOS operatsioonisüsteemil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles