Sõiduproov. Range Rover Evoque: nagu mööda rööpaid

Copy
Range Rover Evoque.
Range Rover Evoque. Foto: tootja

Pealkirjas kasutatud autolugude kulunuim klišee on valitud Range Rover Evoque’i iseloomustama põhjustel, millest mõni on piltlik, kuid üks täiesti otsene.

Kindlasti on Korinthose kanali ületamiseks mõistlikumaid viise. Muidugi on! Mis on viga vanal heal kiirteelahendusel, mida olen isegi oi kui mitmel korral kasutanud? Aga see viga on, et Range Roveri inimeste meelest on see igav. Mõttetult igav. Nii olengi peatanud oma proovi-Evoque’i eemal tsiviliseeritud kanaliületamise viisidest, edeva mägironijavarustuse selga tõmmanud kuti kõrval. «Kõrgust kardad?» küsib tüüp sõbralikult irvitades. On olukordi, kus avameelsus ei tule kasuks. See on üks neist.

Mitte et Range Roveri instruktori rinnal demonstratiivselt rippuvast oranžist päästeköiest oleks vähimatki kasu, kui midagi idiootlikku peaks juhtuma. Mu ees ootab vähemalt 50 meetrit vabalangemist veepinnani, aga tõenäoliselt rohkemgi, sest kanali järsud kaljuseinad ulatuvad kuni 90 meetrini veepinnast. See 19. sajandi lõpul uuristatud kanal on veepiiril vaid pisut üle kahekümne meetri lai. Ülevalt, meie stardipositsioonilt, muidugi veidi laiem.

Ja mu ees paistab mahajäetud kolisev raudteesild. Pigem raudteepurre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles