Ministrikandidaat Kuusik jäi lisaks jääknähtudele vahele ka kiiruseületamisega (41)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Marti Kuusik.
Marti Kuusik. Foto: Tairo Lutter

EKRE kandidaat IT-ministri kohale Marti Kuusik jäi lisaks alkoholitarbimise jääknähtudele politseile vahele ka Rakvere linnas kiirust ületades kihutamisega.

«4. märtsil peatas politsei Rakvere linnas 48-aastase mehe lubatud sõidukiiruse ületamise tõttu. Sõiduki kiiruseks mõõdeti 74 km/h kohas, kus lubatud kiirus on 50 km/h. Kontrollimisel tuvastati juhil ka alkoholi tarvitamise tunnused,» rääkis Postimehele politsei pressiesindaja Tuuli Härson.

Politsei koostas väärteomaterjali kiiruseületamise ning mootorsõidukijuhile lubatud alkoholi piirmäära ületamise kohta liiklusseaduse paragrahvi 224 lõige 1 ja paragrahvi 227 lõige 2 alustel. 

«Kuna juht avaldas kahetsust ning oli valmis läbima mõjutusprogrammi KOJU, siis väärteomenetlus lõpetati rahatrahvi määramata. Kui seda kohustust ei täideta 10 kuu jooksul, siis võib politsei väärteomenetluse taas avada,» märkis Härson.

Kuusik ütles Postimehele, et selles loos pole midagi kiiduväärset. «Mis saagat te soovite nüüd kuulda? Ma vastasin täna kõigile ja see jätku-uudiste tiražeerimine... päev hakkab lõppema ja mul hakkab see teema maha käima. Ma olen seletanud korduvalt ja fileerima ma seda teemat rohkem ei hakka. See oli üks juhtum. Üks paber. Meil pole Eestis nii palju inimesi, et me võiksime neid väärtegude pärast maha kanda. Ma õpin sellest kõigest. Mis see Jaak Aabi juhtum siia puutub? Jaak oli minister. Mina läksin rooli tavalise inimesena ja hindasin enda olekut üle. Ei saa põdeda ja kahetseda elu lõpuni. Inimesed on õpivõimelised.» 

Marti Kuusik rääkis intervjuus ERRile, et EKRE juhid teavad sellest vahejuhtumist. «Jah, see ei ole midagi sellist, mis oleks kriminaalne või mind välistav,» märkis Kuusik.

Kuusik arvas, tema ja tema tegevuste tagajärgedega on tema «enda südametunnistusega kokkuleppes asjad klatitud ja mingeid olulisi ühiskonda kahjustavaid järelmeid asjal ei ole».

Kiiruseületamisest ta ERRile ei rääkinud, küll aga tunnistas 0,14-promillist joovet.

EKRE esimehe ja siseministri kandidaadi Mart Helme hinnangul ei ole juhtumi näol tegemist nii tõsise teemaga, et Kuusik tuleks ministrikandidaadina maha kanda. Ta vabandas oma seisukohta sellega, et varem samuti jääknähtudega vahele jäänud ja seetõttu ministriametist lahkunud Jaab Aab on samuti taas ministrikandidaat.

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles