Huawei lubab juba sellel aastal esitleda maailma esimest 5G 8K telerit

Rait Piir
, reporter
Copy
Huawei logo.
Huawei logo. Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Hiina telekomi- ja elektroonikahiid Huawei plaanib sellel aastal esitleda maailma esimest 5G-modemiga telerit, millel on 8K-resolutsioon.

5G võimaldaks taolisel teleril edastada väga suure andmemahuga 8K-pilti ja isegi 360-kraadiseid videosid ilma samas vajamata väga kiiret kaabliühendust. 8K on kõige kõrgema tasemega ekraani resolutsioon turul, millel on 16 korda rohkem piksleid kui standardsel 1080p resolutsioonil. Telerit saaks ühtlasi kasutada ruuterina teistele kodustele seadmetele.

Huawei plaanib kasutada taoliseid 5G-telereid oma tarbijaelektroonika «ökosüsteemi» rajamiseks, mis on näiteks nende konkurendil Samsungil. Viimase ökosüsteemi kuuluvad nutitelefonid, nutitelerid, nutikellad ning mitmed muud koduelektroonika seadmed. Huawei on Samsungi järel maailmas suuruselt teine mobiiltelefonide tootja.

Huawei on näidanud juba selget tahet ja võimekust olla maailma juhtiv 5G-seadmete arendaja. Ettevõte on esitlenud juba näiteks 5G-nutitelefoni ja 5G-ruutereid, mis lähevad kõik müügile millalgi hiljem sellel aastal.

Samsung on praegu ühtlasi maailma suurim telerite tootja ning Lõuna-Korea elektroonikahiid andis ühtlasi hiljuti välja ka oma esimese 8K-teleri (ilma 5G võimekuseta), mis maksab 4999 dollarit.

Mitmed maailma juhtivad telerite ja kaamerate tootjad üritavad 2020. aasta Tokyo olümpiamängudeks saada turule enda 8K-tooted, et kanda sündmusi üle ultrakõrgel telesagedusel. 8K-telerite kallal töötavad muuhulgas ka LG, Sharp, TCL ja Hisense.

Allikas: Nikkei

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles