Häkkerid varastasid tuntud krüptovahetusest üle 40 miljoni dollari väärtuses bitcoin'e (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Bitcoin
Bitcoin Foto: Igor Kralj/PIXSELL / PA Images

Üks maailma suurimaid krüptovaluutade vahetusi Binance teatas kolmapäeval, et häkkerid varastasid neilt ligemale 41 miljoni dollari väärtuses bitcoin'e. Tegu on vaid ühega paljudest hiljaaegu aset leidnud krüptovaluutade suurvargustest, mille arv on tõusuteel.

Ettevõtte sõnul said häkkerid korraga kätte üle 7000 bitcoin'i, kasutades erinevat tüüpi arvutiviiruseid ja andmepüüki (phishing). Nad said ligi ettevõtte veebiga ühendatud rahakotile (hot wallet), mida kasutati klienditehingute läbi viimiseks ja suurele hulgale kasutajakontodele. Rahakott sisaldas umbes kaks protsenti ettevõtte kõigist krüptovaradest. Internetiga mitte-ühendatud rahakottidele (cold wallet) kurjategijad ligi ei pääsenud.

Binance ütles, et kliendid ei kaota vargusega midagi, sest ettevõte maksab kontodelt varastatud summad omast taskust kinni. Krüptovahetus on hetkel kõik tehingut peatanud ja klientid ei pruugi oma rahale ligi pääseda enne järgmist nädalat. Binance'i tegevjuht Changpeng Zhao ütles klientidele saadetud videosõnumis, et ta pole maganud umbes 29 tundi ja jätkab valuutavahetuse turvalisuse nimel töötamist.

Bitcoin'i hind kukkus Aasia kauplemispäeva alguses 4,2 protsenti. Mitmed suured krüptovahetused nagu Coinbase blokeerisid häkitud kontodega seotud tehingud.

Möödunud aastal varastati krüptovahetustest üle kogu maailma ligemale 950 miljoni dollari väärtuses krüptovaluutasid. Võrreldes varasema aastaga tõusis varguste arv peaaegu 260 protsenti, mis tähendab, et tegu on kiiresti populaarsust koguva trendiga. 58 protsenti kõigist vargustest leidsid aset Lõuna-Korea ja Jaapani valuutavahetustes.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles