Krüptovaluutad läksid taas kuumaks: Bitcoin'i hind tõusis üle 7000 dollari (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Bitcoin
Bitcoin Foto: LAURENT CHAMUSSY/SIPA/LAURENT CHAMUSSY/SIPA

Suurima krüptovaluuta Bitcoin'i hind tegi möödunud nädala lõpus tugeva tõusu ja ületas kohati isegi 7000 dollarit, mis on parim tulemus pärast möödunud aasta septembrit. Aktiivne kauplemine Bitcoin'iga kergitas ka teiste krüptovaluutade hindu.

Bitcoin'i hind on sellel aastal võrreldes möödunud detsembriga enam kui kahekordistinud ja kõikunud maikuu jooksul valdavalt 5000 dollari ringis. Reedel läks suurima krütptovaluuta hind aga kiiresti üles ning tõusis 11 protsenti hinnale 6957,73 dollarit. Bitstampi andmetel jõudis Bitcoin vahepeal 7585 dollarini, aga langes tagasi.

Bitcoin'i jaoks on tegu tugeva hinnatõusuga, aga selle väärtus pole isegi ligilähedale võrreldav 2017. aasta tippseisuga, mil krüptovaluuta hind ületas 19 000 dollarit.

Bitcoin'i möödunud nädala edu soodustas kauplemist ka teiste krüptovaluutadega ja suuruselt teine krüptovaluuta Ethereum tõusis näiteks nädalavahetusega ligemale üheksa protsenti.

Krüptomaailma raputas eelmisel nädalal suurvargus, mille käigus said häkkerid ühest maailma suurimast krüptovaluuta vahetusest Binance kätte ligemale 7000 Bitcoin'i väärtuses 40 miljonit dollarit. Tegu on vaid ühega paljudest viimastel aastatel juhtunud suurtest krüptovargustest ning paljude ekspertide hinnangul pole krüptovaluutade hoiustamine kuigi ohutu tegevus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles