Tehnoloogiamaailmade sõda. Kuhu viib Huawei boikottimine ja kuidas see meid mõjutab? (1)

Copy
Ajakirjanikud sel kevadel Pariisis Huawei P30 ja P30 pro esitlusel uusi telefone katsumas: see oli viimane esitlus, kus kõik oli veel ilus ja Huawei tõusis just maailma tippu, olles möödumas Apple’ist ja saavutades maailma parima mobiilikaamera tootja tiitli.
Ajakirjanikud sel kevadel Pariisis Huawei P30 ja P30 pro esitlusel uusi telefone katsumas: see oli viimane esitlus, kus kõik oli veel ilus ja Huawei tõusis just maailma tippu, olles möödumas Apple’ist ja saavutades maailma parima mobiilikaamera tootja tiitli. Foto: tootja

USA valitsuse hiljutine otsus lisada Huawei keelatud ettevõtete nimekirja, millesse kuulujatega ei tohi USA firmad äri teha, võeti alguses vastu üsna leigelt ja keegi väga suurt tähelepanu sellele ei pööranudki. Kuid peagi tuli esimene tõsisem löök Google'ilt. Kuhu see kõik välja võib viia?

Uudis tõusis esikülgedele alles siis, kui selgus, et suured tehnoloogiaettevõtted tõesti hakkavad lõpetama oma partnerlust maailmas suuruselt kolmanda mobiilitootjaga. Esimene tõsisem löök tuli Google’ilt, kes teatas, et Androidi operatsioonisüsteemiga seotud teenuseid Huawei oma uute telefonide tootmisel enam kasutada ei saa. Siis järgnes Huawei vaikne eemaldamine mitmete tehnoloogiaorganisatsioonide liikmete nimekirjadest, mis tegelesid näiteks wifi, SD-kaardi protsessorite, raadiomoodulite ja muude tehnoloogiate arendamisega – ilma nendeta pole tänapäeval põhimõtteliselt võimalik ühtki telefoni toota.

Mure turvalisuse pärast

Kõige selle algpõhjuseks peetakse tihti mitte ainult muret Huawei toodete turvalisuse pärast. USA riigiametite süüdistuste järgi võib tehnoloogiafirma valitsuse nõudmisel oma andmeid Hiina riigiga jagada, sealhulgas luureorganisatsioonidega, kuid ametlikult pole tõendeid avaldatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles