BMW ja Mercedes sõlmisid liidu

Rait Piir
, reporter
Copy
BMW logo.
BMW logo. Foto: DENIS BALIBOUSE / REUTERS

Saksa autotootjad BMW ja Mercedese emafirma Daimler sõlmisid neljapäeval partnerlusleppe, et arendada koos isesõitvaid autosid ja nendega seotud tehnoloogiaid. Lepe hõlmab 1200 tehnikut mõlemast ettevõttest. 

Autotootjad hakkavad esialgu koos arendama mitmesuguseid juhiabi tehnoloogiaid, automaatset parkimist ja isesõitmise režiimi kiirteedel. Ühtlasi on alanud läbirääkimised keerukamate tehnoloogiate ühise arendamise üle, näiteks isesõitvate autode katsetused linna territooriumitel. BMW teatas neljapäeval, et plaanib liidu käigus loodud tehnoloogia võtta kasutusele 2024. aastal. 

Suured autotootjad on asunud tänapäeval sõlmima üha sagendamini ühise arendustöö lepinguid, sest isesõitmistehnoloogiate arendamine (ja ka näiteks elektriautode arendamine) on meeletult kulukas ettevõtmine. Volvo teeb näiteks isesõitvate autode arendamisel koostööd Uberiga ja Jaguar Land Rover teeb koostööd Google'i Waymoga. 

Volkswagen on löönud isesõitvate autode arendamisel käe Fordiga ja General Motors on sõlminud liidu transpordiettevõttega Lyft. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles