Pilveteenus andis Microsoftile tiivad

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Microsofti logi sellenimelisel teatril.
Microsofti logi sellenimelisel teatril. Foto: Mike Blake / Reuters/Scanpix

Microsoft teatas eile hilisõhtul, et tänu tugevale pilveteenuste müügile teenis ettevõte eelmises kvartalis rekordilise käibe, mis näitab, et maailma suurim tarkvarafirma muutub tegevjuht Satya Nadella käe all üha tugevamaks ja tugevamaks.

Microsofti eelmise kvartali, mis on ühtlasi ka ettevõtte finantsaasta viimane kvartal, käive kasvas 12 protsenti 33,72 miljardi dollarini. Ka ettevõtte kasum ületas analüütikute ootusi.

Microsofti tugevad käibenumbrid näitavad jätkuvalt, et ettevõte on digitaalse transformatsiooni, mis igasuguse suurusega ettevõtetel praegu käimas on, selge võitja, ütles The Wall Street Journalile investeerimispanga Stiefel, Nicolaus & Co analüütik Brad Reback.

Microsofti pilveteenuste, mis annab umbes kolmandiku tarkvaragigandi käibest, eelmise kvartali käive kasvas 39 protsenti.

Majanduslehe sõnul pole mingeid märke, et lähiajal Microsofti õnn pöördub. Ettevõtte finantsjuht Amy Hood kinnitas analüütikutele, et praegusel just alanud finantsaastal ootavad nad käibe kahekohalist protsentuaalset kasvu.

Ehkki pilveteenuste äri kasvab kiiresti, muutub üha tugevamaks ka konkurents. Turul on üha tugevamaks muutunud sellised tehnoloogiahiiud nagu Google’i emafirma Alphabet, Hiina suured tehnoloogiaettevõttes ja IBM, kes hiljuti omandas 34 miljardi dollari eest tarkvaragigandi Red Hat.

Analüüsifirma Gartner prognoosib, et pilveteenuste sektor kasvab sel aastal peaaegu 18 protsenti 214 miljardi dollarini.

Microsofti aktsia on sel aastal kerkinud juba 35 protsenti. Ettevõtte aktsia hind kerkis pärast majandustulemuste avaldamist Nasdaqi järelkauplemisel kaks protsenti ning ettevõte on üha kindlamalt kinnistumas triljoni dollari väärtusega börsiettevõtteks.

>

Finantsaasta neljanda kvartali kasum kasvas võrreldes eelmise aastaga tervelt 49 protsenti 13,19 miljardi dollarini.

Microsofti aktsia on sel aastal kerkinud juba 35 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles