Eesti uue taksoäpi avapauk läks pisut puusse (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Taxilink
Taxilink Foto: Tallink

Eesti taksofirmade Tallink Takso ja Takso 24 uue taksoäpi Taxilink käivitamine läks mõnevõrra aia taha, kuna Google võttis selle oma äpipoest maha kohe, kui teade uuest rakendusest välja oli läinud.

Ootamatu viivitus kestis koguni kaheksa päeva ning puudutas see maailma levinuma mobiiliplatvormi Androidi – ehk Samsungi, Huawei, Nokia, Sony ja teiste suurtootjate telefonide – kasutajaid. Kui teade uuest äpist saadeti maailmale laiali 25. juulil kell 11.34, siis äpi tegelikust kättesaadavaks muutmisest sai ettevõte raporteerida alles 2. augustil 10.18. Sel vahemikul polnud Androidi kasutajatel võimalik Tallinki taksosid üldse tellida.

Ettevõtte selgitusel oli küsimus uue rakenduse nimes, mida Androidi äpipood Google Play esimese hooga kuidagi tunnistada ei tahtnud. «TAXI + LINK nimi on maailmas erinevates sõnapaarides kasutusel ning Google pidas vajalikuks täiendavate küsimuste esitamist, mis oli täiesti arusaadav ja loogiline,» ütles Tallink Takso juhatuse liige Tõnu Uusmaa selgitruseks.

Nii kuluski taksoettevõttel päevi, enne kui täiendavatele küsimustele vastused antud said ja Google lõpuks rakenduse Google Play taas poodi lubas.

«Vabandame, et GooglePlay kasutajad pidid iOSi klientidest enam ootama,» märkis Uusmaa.

Tallinki emafirma Infortar lõi taksoäpi arendamiseks mullu detsembris eraldi ettevõtte Taxitech, millel pole paraku siiani ainsatki töötajat. Siiski, juhatuse esimeheks on määratud Üllar Tali.

Taxilingi mõte on vahendada kasutajatele vaid Tallink Takso ja Takso 24 ametlikke taksosid. Siiani kasutasid Tallink Takso ja Takso 24 taksod Taxofoni nimelist rakendust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles