Ametlik: Harjumaa hakkab ATKO liine välja suruma

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Buss. Foto on illustratiivne
Buss. Foto on illustratiivne Foto: Reisija foto

Logisevate graafikute, logude busside ja ebaviisakata juhtidega reisijate ning tellijate pahameele ära teeninud bussifirmal ATKO Liinid tuleb hakata enne tähtaega loobuma mitmete Harjumaa liinide teenindamisest.

Harjumaal ühistranspordiliiklust korraldav MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus andis teada, et lõpetab alates 2. veebruarist 2020 ATKO Liinidega lepingu seitsme läänesuuna liini teenindamiseks ning annab need üle konkurendile AS SEBE.

Jutt käib järgmistest liinidest:

  • Liin 107 Tallinn - Harku - Keila - Vasalemma - Ämari - Munalaskme
  • liin 119 Tallinn - Harutee - Riisipere - Turba - Lehetu
  • liin 133 Keila - Harutee - Riisipere - Turba - Ellamaa – Lehetu
  • liin 136 Tallinn - Harku - Keila - Ämari - Madise – Paldiski
  • liin 145 Tallinn - Harku - Keila – Paldiski
  • liin 148 Tallinn - Harku - Keila - Ämari – Rummu
  • liin 149 Tallinn - Harku - Keila - Rummu - Audevälja - Harju-Risti

Seni pole teada, mis saab ülejäänud Arvo Sarapuu bussifirma teenindatavatest läänesuuna liinidest, mis liiguvad mööda Klooga maanteed läbi Tabasalu, Muraste ja Keila-Joa. Täna hommikulgi läks liinil number 129 sõitnud buss katki, ettevõte seda asendada ei suutnud ja rahval jäid sõidud tegemata.

Harju maakonna läänesuuna bussiliinidel pidi ATKO riigihanke tulemusel liine teenindama kuni 13. aprillini 2021 ning Harku vallas kuni 31. augustini 2020.

1. augustil otsustati Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse juhatuse koosolekul alustada lepingu lõpetamisega ATKO Liinid OÜga ka Harku valla õpilasliinidel. Põhjuseks toodi eelnevalt toimunud intsidendid nendel vedudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles